Droomhuis Duitsland gevonden via Holland-Immocenter!

Makelaar Duitsland

Mijn man en ik zaten er al een tijdje aan te denken om in Duitsland te gaan wonen. We zagen namelijk al een aantal vrienden van ons hiernaartoe verhuizen vanwege de vele ruimte en grote huizen die je in Nederland moeilijker zou kunnen krijgen voor dezelfde prijs. Dit zagen we natuurlijk ook wel zitten en mijn man en ik woonden toch al dicht op de grens met Duitsland, dus namen we contact op met Holland-Immocenter, een makelaar voor Duitsland gespecialiseerd in de aankoop van woningen in Duitsland.

Behulpzame makelaar en vrij snel een mooie woning kunnen vinden

Een huis kopen in Duitsland gaat net een beetje anders dan in Nederland. Mijn man en ik hebben bijvoorbeeld een baan in Nederland, dus wij vroegen ons af hoe dat zat met de financiering van het huis. We hadden daarom mailtje getypt en onze financiƫle situatie uitgelegd en hierop kregen we diezelfde week nog een uitgebreid antwoord terug. Het kwam erop neer dat het voor ons helemaal geen probleem was om een mooie hypotheek te krijgen voor een huis in Duitsland, dus dat was al het eerste goede nieuws! Mijn man en ik besloten maar meteen te kijken naar het aanbod van Holland-Immocenter, want ik hoorde al van vrienden van ons dat daar vaak hele leuke huizen op stonden. Na een aantal weken de website in de gaten gehouden te hebben, zag ik ineens mijn droomhuis voorbij komen: een vrijstaande woning met riante tuin, in een stad vlakbij de grens met Nederland en niet zo ver weg van ons werk! Meteen greep ik naar de telefoon om Holland-Immocenter te bellen en een bezichtiging te regelen.

De makelaar aan de telefoon was heel aardig en behulpzaam en we konden diezelfde week nog terecht voor een bezichtiging. Ik vond het erg spannend allemaal, maar toen ik het huis binnenstapte wist ik het gelijk: dit wordt ons nieuwe thuis! Mijn man had ook niet veel overtuiging meer nodig en we besloten om meteen een bod te doen en dit werd gelukkig geaccepteerd. Ik ben dus erg te spreken over mijn ervaring met het kopen van ons eerste huis in Duitsland en ik kan niet wachten tot we de sleutel krijgen.