Ervaar De Wildernis Achter Het Wildrestaurant

Wildrestaurant

Veel moderne mensen hebben hun connectie met de natuur verloren en krijgen nooit de kans om te zien waar hun eten vandaan komt. Liefhebbers van eten, cultuur en natuur krijgen maar zelden de kans om een blik te werpen op het leven van hun voedsel. Wildproeverij.nl brengt hier verandering in met een innovatief dagprogramma dat het woord wildrestaurant een hele nieuwe betekenis geeft.

De Veluwse Wildernis

Voor vleeseters is er weinig zo mooi als een goed stuk wild dat vers van de jager vandaan komt. Behalve bij de unieke Veluws Wild ervaring, waarbij je de kans krijgt om zelf in de huid van een jager te kruipen en zo de wildste wildernis van Nederland te verkennen! Volg de sporen en paden langs de route die Veluwse herten en zwijnen dagelijks afleggen, en spoor wilde hazen, konijnen, vossen, houtduiven, fazanten, ganzen, eenden, runderen en reeën op. Leer het natuurlijke habitat van het grootste Nederlandse wild persoonlijk kennen en ervaar het ongerepte hart van de natuur. Kom vervolgens van alles te weten over het verwerken en slachten van herten bij de slachtdemonstratie door onze ervaren wild-slachter, alvorens te genieten van dit verse vlees dat door het wildbraad kooktoestel van onze partner Ofyr wordt bereid. Wild vlees, rechtstreeks van bos naar bord, heeft nog nooit zó goed gesmaakt.

Het Veluws Wild programma

Het middag- en avondprogramma, Veluws Wild, bestaat uit een ontvangst in een authentieke Veluwse jachthut, een educatieve wildtocht samen met de boswachter en jager, een ontweid- en slachtdemonstratie en sluit af met een uitgebreid diner. Koffie & thee, een aperitief en het spectaculaire wildbraad en -buffet van Ofyr zijn uiteraard inbegrepen. Dit transparante wildarrangement van wildproeverij.nl biedt niet alleen de kans om een unieke eetervaring met heerlijk vers vlees te hebben, maar ook een dag in de vrije natuur te beleven, terwijl je van de lokale natuurexperts over het bijzondere, afwisselende landschap en het flora- en faunabeheer van de Veluwe kan leren. De hitte van het haardvuur waarbij de dag wordt afgesloten zal deze ervaring in je geheugen branden en je nog lang warm houden.