Jacob Cohen Jeans

Jacob Cohen, de oorsprong van een merk

Jacob Cohen Jeans

In de omgeving van Venetië werd in 1985 het Italiaanse merk Jacob Cohen door Tato Bardello opgericht. In 2003 werd deze opgevolgd door zijn zoon Nicola Bardello waarmee het denim label werd voorzien van een frisse, hedendaagse start. Het streven van Bardello is om handgemaakte denim van een topkwaliteit te produceren waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Tijdens het productieproces wordt om deze redenen dan ook geen gebruik gemaakt van chemicaliën. Bij elk paar jeans wordt een exclusieve tracking code geleverd die de mogelijkheid biedt om te achterhalen wie de jeans gemaakt heeft en om alle facetten van de fabricage te ontdekken.

Handgemaakte jeans

Volgens Nicola Bardello is een jeans een kledingstuk dat niet alleen comfortabel en elegant is maar ook ten alle tijde kan worden gedragen. Zowel met een paar sneakers eronder voor een sportieve look als in combinatie met een mooie pump straalt de jeans een tijdloze gratie en luxe uit. Elk paar Jacob Cohen jeans is bovendien met de hand vervaardigd uit Japanse denim van de hoogste kwaliteit, het zogenaamde Kurabo. De wassing met Griekse puimsteen in combinatie met het gebruik van Kurabo zorgt ervoor dat elk paar Jacob Cohen jeans compleet uniek is en voor een draagplezier van jaren zorgt.

Jacob Cohen bij pauw.com

Bij pauw.com heeft men gekozen voor een excellente collectie jeans van het merk Jacob Cohen. Het belangrijkste item hieruit is het iconische model ‘Joclyn Slim Fit Jeans’ wat in diverse kleuren te verkrijgen is. Dit ontwerp is zeer bepalend om te laten zien dat Italiaans vakmanschap door het merk wordt gecombineerd met exclusieve stoffen en bewerkingen. De ‘Jocelyn’ is een 5-pocket denim die ontworpen is in een slim fit pasvorm. Achterop de jeans bevindt zich de welbekende Cavinallino patch die vervaardigd is in ponyhaar en die naarmate de jeans langer gedragen wordt een vintage uiterlijk zal krijgen en daarmee aan uniciteit zal gaan winnen.