Mercer Amsterdam, de oorsprong van een merk

Mercer Amsterdam

In 2013 werd Mercer Amsterdam opgericht door Pim Dresen wiens fascinatie voor sneakers ontstond nadat hij als tienjarige jongen zijn eerste paar kocht in Mercer Street, New York. Na deze aanschaf kocht hij nog vele andere paren in Amsterdam en postte bij hem het idee over hoe het perfecte paar sneakers eruit moest zien. Hij had hierbij verschillende uitgangspunten waarvan de voornaamste was dat hij niet de sneaker wilde maken die iedereen droeg maar dat het ontwerp eruit moest springen door originaliteit en het gebruik van unieke materialen. Daarnaast vond hij het model van vele schoenen niet mooi wat hem ertoe bracht tot het schetsen van zijn ideale paar sneakers. Vervolgens liet hij deze in Italiƫ vervaardigen waarna het balletje ging rollen en Pim Dresen na het contact met zijn eerste klant zijn baan opzegde en zo Mercer Amsterdam ontstond.

Luxe sneakers van Mercer Amsterdam

Het uitgangspunt van Mercer Amsterdam is het ontwerpen van ‘street luxury’ sneakers die zich onderscheiden van de doorsnee sneaker. De collecties van Mercer Amsterdam zijn samengesteld met als inspiratiebron de wereldsteden New York en Amsterdam waarbij een combinatie is ontstaan van streetwear en luxe wat zich uit in het gebruik van luxueus leer en rubberen zolen en waarbij de ontwerpen hun inspiratie lenen uit de streetwear.

Mercer Amsterdam bij pauw.com

Bij pauw.com heeft men een mooie selectie samengesteld uit de exclusieve collectie van sneakers ontworpen door Mercer Amsterdam. Deze omvat onder andere de sneakers ‘Wooster’ waarbij de ultieme combinatie is gecreĆ«erd tussen luxe en performance. Het bovenwerk van dit paar sneakers is vervaardigd in cashmere en het model heeft satijnen veters. Bovendien zijn de schoenen voorzien van een uit gel gelaagde binnenzool wat zorgt voor excellent loopcomfort. Dit paar sneakers is met de hand gemaakt in Europa.

Behalve dit model biedt Pauw.com ook nog andere modellen aan die tevens uitblinken in hun comfort gecombineerd met uniciteit wat de sneakers van Mercer Amsterdam zo eigen maakt.