Weer met vertrouwen achter het stuur

Opfriscursus rijbewijs

Ons leven is continu onderhevig aan veranderingen, waardoor we ons constant moeten aanpassen. Een van de manieren om dat te doen, is onze kennis en kunde op te frissen. Gelukkig is dat zowel voor ons werk, als onze dagelijkse bezigheden ook mogelijk. We kunnen hierbij denken aan een actualiserings-cursus ten behoeve van een technisch of medisch beroep, maar ook aan het ophalen van je oude niveau Engels of Frans, zo ook een opfriscursus autorijden.

Verjaard?

Mevrouw Woudstra beschikt al ruim veertig jaar over een rijbewijs, maar heeft vanaf haar verkeringstijd nauwelijks nog auto gereden. Dat kwam voornamelijk omdat haar echtgenoot altijd achter het stuur kroop als ze er op uittrokken. Vorig jaar is haar man echter overleden en al snel merkte ze dat ze de vrijheid van het autorijden miste. Tegelijkertijd echter bespeurde ze dat ze eigenijk best bang was om in haar eentje de weg op te gaan. Niet alleen omdat ze ouder was geworden en dacht dat ze dingen was vergeten – zowel qua theorie als praktijk – maar ook omdat er qua verkeer zoveel was veranderd. Het was sinds de tijd dat ze zelf nog achter het stuur zat, vooral drukker geworden. De wegen waren zo vol! Via haar buurman hoorde ze van een opfriscursus autorijden bij www.rijschoolkooiman.nl en binnen een paar weken trok ze er zelf weer met de auto op uit, zonder angst.

Verleerd?

Op het moment dat Eef Brouwers 18 jaar oud werd, mocht hij van zijn ouders zijn rijbewijs halen. Hij slaagde vrij rap, maar had daarna door studie en een verblijf in het buitenland al jaren geen auto meer gereden. Eenmaal terug in Nederland, had hij al snel een baan gevonden en met name om daar van en naartoe te reizen, wilde hij een auto aanschaffen. Er was echter een probleem: hij had het gevoel dat hij alles wat hij had geleerd tijdens de rij- en theorielessen compleet kwijt was. Uiteindelijk vond hij op het internet Rijschool Kooiman, die hem na een paar intensieve lessen weer helemaal had opgefrist, zodat hij tegenwoordig weer vol zelfvertrouwen achter het stuur zit.