Wonen in Duitsland: de voordelen en mogelijkheden

Altijd al een huis willen kopen over de grens?

Wonen in Duitsland

Wonen in Duitsland, wil jij dat ook? Dan mogen we u feliciteren, want Duitsland heeft als woonland tal van voordelen in vergelijking met wonen in Nederland. Belangrijk is wel, zeker als u een koopwoning wilt aanschaffen, om gebruik te maken van goede bemiddeling en een gedegen advies. Hiervoor kunt u terecht bij Oostmakelaardij, dé expert als het gaat om de aankoop van woningen in Duitsland en wonen in Duitsland.

Wat maakt Duitsland zo’n ideaal woonland?

De Duitse normen en waarden, dus de cultuur, verschillen niet dramatisch van de Nederlandse. Duitsers zijn vriendelijke mensen met een open en moderne cultuur. Verder zijn koophuizen in Duitsland heel goed betaalbaar en een stuk voordeliger dan in Nederland. Voor de prijs van een rijtjeswoning in Nederland, kunt u in bijvoorbeeld vlak over de grens gelegen plaatsen als Gronau of Kranenburg al een mooie vrijstaande woning of zelfs woonboerderij aanschaffen. De huizen zijn mede zo goedkoop, omdat de grondprijs bij onze oosterburen aanzienlijk lager ligt dan in Nederland. Waar de prijzen per vierkante meter in Nederland 300 tot 400 euro zijn, liggen deze in Duitsland doorgaans tussen de 100 en 200 euro. Prettig is ten slotte ook dat de gemeentelijke belastingen in Duitsland een flink stuk lager liggen dan in Nederland. Ook op dat vlak spaart u dus behoorlijk!

Ruime en moderne woningen

Duitse huizen staan ook bekend om hun uitstekende kwaliteit. De huizen zijn gemaakt van sterkere materialen dan in ons land en over het algemeen een stuk ruimer ingericht. Ook zijn de woonwijken in Duitse plaatsen en steden vaak lekker ruim opgezet. Ideaal dus om lekker te kunnen wonen en leven.

Goede en eigentijdse voorzieningen

De sociale voorzieningen en regelingen zijn in Duitsland uitstekend voor elkaar. De gezondheidszorg is van hoge kwaliteit en regelingen als kinderbijslag (in Duitsland kindergeld genoemd), arbeidsvoorwaarden en uitkeringen zijn ruimer dan in Nederland.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze ruime aanbod Duitse koopwoningen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Bekijk alvast ons online huizenaanbod om een indruk te krijgen van de vele mogelijkheden om een koophuis in Duitsland aan te schaffen.